VISARIS UŠAO NA SLOVENAČKO TRŽIŠTE

0

KRŠKO, SLOVENIJA 12.10.2017. Srpska kompanija za proizvodnju digitalnih rendgena Visaris instalirala je svoj prvi radiološki digitalni uređaj VISION V i PACS sistem za arhiviranje snimaka u Zdravstvenom domu Krško u Sloveniji. Svečanom događaju su prisustvovali gradonačelnik Krška Miran Stanko, direktorka Zdravstvenog doma Krško-Tatjana Fabjančič Pavlič, direktor kompanije Visaris- Marko Petrović i brojni gosti iz zdravstvenih ustanova Slovenije.

„Ovo je naša prva instalacia u Sloveniji i nadamo se da će naši uređaji u velikom broju služiti zdravstvnoj dijagnostici Slovenije kao što desetine naših najsavremenijih digitalnih uređaja uspešno rade širom sveta. Ponosni smo da Sloveniju uvrstimo u naš portfolio koji se proteže od Amerike do Australije u 19 država, a ujedno i zahvalni na poverenju koje nam je ukazano“rekao je Marko Petrović, direktor kompanije Visaris, i dodao „Visaris digitalni uređaji rade više od deset godina u zdravstvenim ustanovama širom sveta i test vremena je pokazao njihovu izuzetnu pouzdanost i funkcionalnost.“

Naučni tim kompanije Visaris je razvio originalna jedinstvena rešenja u digitalnoj obradi slike koja svrstavaju srpsku kompaniju među nekoliko najuspešnijih proizvodjača u svetu koji proizvode digitalne rendgene. Kompanija vrši permanentnu podršku svojim klijentima 24 sata dnevno, a prednosti digitalnih rendgena u odnosu na analogne su višestruke od manjeg zračenja, preciznije i osetljivije slike, detaljnijeg ispitivanja i lakšeg arhiviranja.

Direktorka Zdravstvenog doma Krško-Tatjana Fabjančič Pavlič, direktor kompanije Visaris- Marko Popović i gradonačelnik Krška Miran Stanko,

Kompanija Visaris je osnovana 2003 u Beogradu udruživanjem znanja i entuzijazma mladih ljudi koji su svoje obrazovanje i iskustvo stečeno u inostranstvu odlučili da primene u Srbiji razvijajući najsavremenija tehnološka rešenja u medicinskoj dijagnostici. Preduzeće je jedinstveno ne samo u Srbiji već i na celom prostoru jugoistočne Evrope sa programom razvoja, projektovanjem i izradom rešenja u oblasti digitalne radiologije i medicinskog imidžinga. Kompanija zapošljava trenutno 60 ljudi. Do 2017. godine Visaris ima uspešno izvedenih preko 300 komercijalnih instalacija, čime je postala lider u digitalnoj radiologiji na teritoriji Srbije i jedna od nekoliko najznačajnijih proizvođača digitalnih rendgena u svetu.Visarisovi aparati nalaze se i u Českoj, Nemačkoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Južnoafričkoj Republici, SAD, Kubi, Jamajki, Velikoj Britaniji, Portugalu, Poljskoj, Iranu,Turskoj, Rumuniji, Crnoj Gori, Pakistanu, Tajvanu i Australiji.

POLITIKA KVALITETA
Poslovanje Visarisa je u potpunosti usklađeno sa usvojenim sistemima upravljanja kvalitetom prema međunarnodnim standardima ISO9001 (General Quality Management Systems) i ISO13485 (Quality Management Systems for Medical Devices). Porodica Visarisovih digitalnih imižing sistema za dijagnostičku rendgenologiju je u saglasnosti sa direktivom EU MDD 93/42/EEC i bezbednosnim standardima stekla pravo da nosi CE znak. Visarisovi uređaji su takođje prijavljeni kod Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) i imaju dozvolu za promet na teritoriji Republike Srbije.