Art Weekend Belgrade 2024

0

Datum: 6 – 16. jun 2024. Lokacija: Više lokacija u Beogradu

Pozivamo vas na četvrti po redu redu Art Weekend Belgrade (AWB), koji će se održati od 6. do 16. juna 2024. u Beogradu. Događaj su inicirali Kulturni Front i KC Grad, a ima za cilj da podrži i promoviše domaću kreativnu scenu, kao i da omogući umetnicima iz Srbije da se povežu i sarađuju sa internacionalnim umetnicima i kustosima.

Ovogodišnja glavna izložba pod nazivom „Pitanja Pripadnosti / Questions of Belonging” će se održati na četiri netradicionalne lokacije u centru Beograda. Temu je inspirisala Merle Radtke, renomirana direktorka Kunsthalle Munster i gošća kustoskinja ovogodišnjeg AWB-a, reflektujući na aktuelna pitanja pripadnosti u savremenom društvu.

Osim glavne izložbe, AWB će obuhvatati i širi program saradnje sa muzejima, galerijama i nezavisnim kulturnim centrima. Posetioci će imati priliku da se upuste u avanturistički treasure hunt,  otkrivajući „umetničko blago“ na različitim lokacijama širom grada. Inicijatorka i umetnička direktorka Art Weekend Beograd manifestacije je Ljudmila Stratimirović.

AWB 2024 su podržali EUNIC Srbija, Goethe-Institut, Ambasada Portugala, Italijanski Institut, Ambasada Finske, Hungarikum centar, Češki centar Beograd i Ministarstvo kulture Republike Srbije.