Američka umetnica Nide Abulhosn u Beogradu i Orlovatu

0
  • 638563_rad-nadaa-aboulhosn-foto-promo_orig

Nida Aboulhosn, američka fotografkinja i multimedijalna umetnica poreklom iz Libana, predstaviće svoj rad večeras (20) u „Opservatorijumu“ – umetničkom prostoru posvećenom fotografiji u Krunskoj ulici u Beogradu, a potom će učestvovati na drugoj fotografskoj koloniji u Orlovatu od 13. do 19. jula.


Nida Abulhosn
(1973) je izlagala u galerijama i muzejima širom sveta, a prilikom svoje prve posete Srbiji govoriće o razvoju svog umetničkog rada, krećući se od poetskih sekvenci do direktnih refleksija na društveno politička pitanja.

Rođena je i odrasla u malom planinskom gradu u Libanu i nakon završetka studija iz oblasti Environmental Health na američkom univerzitetu u Bejrutu preselila se u SAD.

Diplomirala je Studio Art 2004. i radila kao frilens fotografkinja i umetnica. Stekla je master diplomu na odseku za fotografiju na Univerzitetu Arizona 2014, a trenutno je fakultetska saradnica na predmetu Umetnička fotografija na dva univerziteta u Arizoni. Abulhosn radi na relaciji SAD – Liban.

Njeno gostovanje se realizuje u okviru projekta “Dislokacije 2015: Fotografska kolonija u Orlovatu”.

Na drugoj po redu, fotografskoj koloniji koja će biti održana od 13. do 19. jula u selu Orlovat kod Zrenjanina, učestvovaće i fotograf Ivan Arsenijević i umetnica Nevena Popović, dok će fotografsko-psihološku radionicu sa mladim meštankama/ima voditi psihološkinja i psihoterapeutkinja Dubravka Radusinović.