“The next performance” in Gallery 12 HUB

0

The artwork “The next performance” was performed by Chinese artist Miao Jaksin on January 28th from 19 pm in the Gallery of HUB 12, Karadjordjeva 59, within the new gallery program called “Performance HUB”.

“Sledeći performans” koji je nastavak je serije performansa kineskog umetnika Miao Jiaksina ne predviđa budućnost performansa umetnosti. Umesto toga, reč sledeći se odnosi na aktivnost koja se dešava odmah nakon sadašnjosti ili najskorije sadašnjosti. “Sledeći performans” će uslediti nakon prethodnog performansa, i nakon njega će uslediti sledeće izvođenje performans događaja, nevezano za tok istorije umetnosti performansa.

Miao je započeo svoj umetnički rad u Šangaju, da bi zatim emigrirao u Njujork. U Njujorku počinje da se bavi performansom isključivo na gradskim ulicama, tretirajući ih kao konceptualne javne scene.

Miaovi radovi često izražavaju ambivalentnu i ponekad antagonističku tenziju koja uvek postoji između pojedinca i sistema, ispitujući pretpostavke o vlasti u odnosu na identitet, rasu, pol, seksualnost i društvenu klasu. On postavlja umetnikovu prirodu kao onu koja prelazi granice, osporava konsenzus i ostaje udaljena od vlasti.
http://www.g12hub.com