UNAPREĐENI VISION AIR NA ECR 2018

0

VISARIS PREDSTAVLJA ROBOTIČKI RADIOGRAFSKI UREĐAJ

AUSTRIJA, Beč, 9.03.2018. Kompanija Visaris, srpski proizvođač digitalnih rendgenskih uređaja, predstaviila je svoj unapređeni VISION AIR, kompletno robotički radiografski uređaj na Evropskom kongresu radiologa ECR 2018, u hali EXPO X3, Both 313, od 28. februara do 4. marta 2018. Evropski kongres radiologije (ECR ) je jedan od najvećih medicinskih skupova u Evropi i drugi najveći radiološki događaj na svetu koji okuplja oko 30.000 međunarodnih radiologa, medicinskih fizičara i stručnjaka iz područja tehnologije medicinskog imidžinga.

Vision Air je najsavremeniji univerzalni digitalni noseći radiografski sistem za digitalno rendgen snimanje koji omogućava praktično sve radiografske preglede s jednim visokokvalitetnim sistemom ravnog detektor panela. Zasnovan je na potpuno programiranom, automatizovanom robotskom sistemu sa inteligentnom kontrolom pozicioniranja, sistemom koji se lako transformiše iz funkcionalnog vertikalnog položaja u sistem horizontalnog stonog snimanja. Sistem AIR ima namenski korisnički interfejs za pozicioniranje na cevi i fiksiranu, pojedinačnu suspenziju, plivajići sto sa pultom od karbonskih vlakana. Unapređeni Vision Air sadrži višestruki jedinstveni bezbednosni sistem koji korisnicima omogućava potpunu kontrolu i sigurnost.

„Vision Air je najnoviji proizvod našeg radiografskog tima za razvoj. Uređaj predstavlja sve vrednosti naše poslovne filozofije koja povezuje sigurnost, konzistentnost, najkvalitetnija rešenja, najnoviju tehnologiju, robotsku funkcionalnost i kristalno jasnu sliku kao svoj konačni rezultat“, rekao je Marko Petrović, direktor kompanije Visaris i dodao da „unapređeni Vision AIR ispunjava sve zahtevne potrebe industrije u pružanju sigurnih, kvalitetnih i isplativih digitalnih radiografskih rešenja za najzahtevnije okruženje za snimanje. “

Za više informacija i specifikacije uređaja pročitaj ovde

Kompanija Visaris je osnovana 2003 u Beogradu udruživanjem znanja i entuzijazma mladih ljudi koji su svoje obrazovanje i iskustvo stečeno u inostranstvu odlučili da primene u Srbiji razvijajući najsavremenija tehnološka rešenja u medicinskoj dijagnostici. Preduzeće je jedinstveno ne samo u Srbiji već i na celom prostoru jugoistočne Evrope sa programom razvoja, projektovanjem i izradom rešenja u oblasti digitalne radiologije i medicinskog imidžinga. Kompanija zapošljava trenutno 60 ljudi. Do 2017. godine Visaris ima uspešno izvedenih preko 300 komercijalnih instalacija, čime je postala lider u digitalnoj radiologiji na teritoriji Srbije i jedna od nekoliko najznačajnijih proizvođača digitalnih rendgena u svetu.Visarisovi aparati nalaze se i u Českoj, Nemačkoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Južnoafričkoj Republici, SAD, Kubi, Jamajki, Velikoj Britaniji, Portugalu, Poljskoj, Iranu,Turskoj, Rumuniji, Crnoj Gori, Pakistanu, Tajvanu i Australiji.

POLITIKA KVALITETA
Poslovanje Visarisa je u potpunosti usklađeno sa usvojenim sistemima upravljanja kvalitetom prema međunarnodnim standardima ISO9001 (General Quality Management Systems) i ISO13485 (Quality Management Systems for Medical Devices). Porodica Visarisovih digitalnih imižing sistema za dijagnostičku rendgenologiju je u saglasnosti sa direktivom EU MDD 93/42/EEC i bezbednosnim standardima stekla pravo da nosi CE znak. Visarisovi uređaji su takođje prijavljeni kod Agencije za lekov