VISARIS UŠAO NA SLOVENAČKO TRŽIŠTE

0

KRŠKO, SLOVENIJA 12.10.2017. Srpska kompanija za proizvodnju digitalnih rendgena Visaris instalirala je svoj prvi radiološki digitalni uređaj VISION V i PACS sistem za arhiviranje snimaka u Zdravstvenom domu Krško u Sloveniji. Svečanom događaju su prisustvovali gradonačelnik Krška Miran Stanko, direktorka Zdravstvenog doma Krško-Tatjana Fabjančič Pavlič, direktor kompanije Visaris- Marko Petrović i brojni gosti iz zdravstvenih(….)

pročitaj više...

intervju – Katarina Popović: Savršen spoj lepote i kompjuterskog uma

0

Premda je bila uverena da nema šansu da trijumfuje, mlada studetkinja IT visoke škole najviše se dopala stručnom žiriju na prestižnom takmičenju ‘Next Star Top Model Srbija 2017’, što joj je, pored ostalog, obezbedilo dvogodišnji ugovor s Modnim studiom ‘Click’ Katarina Popović (22) je samo na prvi pogled obična devojka iz komšiluka. Zgodna Beograđanka ovogodišnja(….)

pročitaj više...

NEXT STAR TOP MODEL SRBIJE 2017: U hotelu Metropol Palas održano finale modnog takmičenja

0
levo Anja Paunović sredina Katarina Popovic Šejla Ibrović desno Next Star Model 2017

Modno takmičenje NEXT STAR TOP MODEL SRBIJE 2017 ušlo je u svoju završnicu izborom 15 finalistkinja koje su prošle u najužu selekciju od preko 400 prijavljenih devojaka. Finalni događaj održan je u svečanoj sali Metropol Palas hotela uz brojne predstavnike medija i stručne javnosti iz modne industrije. Žiri sastavljen od iskusnih ličnosti iz sveta mode(….)

pročitaj više...

JUBILARNI 10. FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA: Na Beldocs-u oko sto filmova i gostiju

0

Slogan ovogodišnjeg Festivala „Nije još mrak“ je iz naslova filma Frenkija Fentona, koji se takmiči za nagrade ovogodišnjeg Beldocs-a Jubilarni 10. beogradski Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs, pod parolom „Nije još mrak“, od 8. do 15. maja, obeležiće noviteti, vrhunska filmska ostvarenja savremene dokumentaristike i atraktivni i provokativni gosti kao što su Bernar-Anri Levi i(….)

pročitaj više...

ZOJA: Koncert za harfu u Domu omladine

0

Multikultivator u saradnji sa Domom omladine Beograda predstavlja novu inicijativu za podršku mladim muzičkim talentima „ZOJA: Koncert za harfu“. Koncert će biti održan u velikoj sali Doma omladine u četvrtak 27. aprila 2017. u 20 časova. Zoja Đorđević je veoma rano izrazila interesovanje i ljubav prema muzici, a već u 4. godini je odabrala i(….)

pročitaj više...

Sculpture Network – Obeležavanje Dana Savremene Skulpture Evrope U Beogradu

0
Milica Ruzicic, Dolap, 2016.

Organizacija Sculpture network priređuje Međunarodni dan posvećen savremenoj skulpturi osmi put po redu. Novogodišnji branč 2017. održaće se širom Evrope 29. januara 2017, u 21 državi, na 70 lokacija i prezentovaće širok pregled savremenih skulptorskih izraza, fokusirajući se na ovogodišnju temu “Umetnost u javnom prostoru”. Učesnici su povezani preko društvenih mreža (Instagram, Twitter i Facebook)(….)

pročitaj više...

Izložba „Dislokacije: Fotografska kolonija u Orlovatu“ u Savremenoj galeriji Zrenjanin

0

Umetnički radovi nastali u prethodne tri godine na fotografskoj koloniji u selu Orlovat, a koji su deo kolekcije posvećene Urošu Prediću, po prvi put će biti predstavljeni publici u Srbiji na izložbi “Dislokacije: fotografska kolonija u Orlovatu” u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Otvaranje izložbe zakazano je za 23. januar 2017. u 19 sati, a izložba će(….)

pročitaj više...

Druga Međunarodna Nagrada za Inovacije u Kulturi/ Klimatske promene

0

Kako kultura može prkositi klimatskim promenama? Drugo izdanje Međunarodne nagrade za inovacije u kulturi ohrabruje projekte koji nude maštovita i efikasna rešenja za jedan od najvećih globalnih problema 21. veka. The winning proposal will be included in an exhibition on the subject at the CCCB. Climate change is one of the central themes of the CCCB’s(….)

pročitaj više...