Konkurs za Međunarodnu Koprodukciju Predstave u Okviru EU projekta „Be SpectACTive!“

0


Studentski kulturni centar u Novom Sadu poziva zainteresovane umetnike i organizacije da učestvuju na konkursu za međunarodnu kooprodukciju predstave u okviru EU projekta „BeSpectactive!“

Poziv za prikupljanje predloga projekata je otvoren od 01.06. do 01.11.2019. godine. Na ovom linku nalazi se prijavni formular koji je potrebno popuniti na engleskom jeziku i poslati na e-mail adresu bespectactivens@gmail.com.

Za sve dodatne informacije i konsultacije možete pisati na bespectactivens@gmail.com.

Moguće je i zakazivanje konsultativnog sastanka radi detaljnijeg i preciznijeg upoznavanja sa konceptom planirane produkcije i projekta „BeSpectactive!“

Kontakt osoba: Bojan Milosavljević 064 64 23 685

Produkcija predstave je planirana tokom 2020. godine i početkom 2021. godine, a premijera tokom proleća 2021. u okviru programa Evropke prestonice kulture Novi Sad 2021. Za produkciju u Novom Sadu projektom su planirana finansijska sredstva u iznosu od 15.500 evra + troškovi 3 umetničke rezidencije od 11 dana u Budimpešti, Pragu i Monpeljeu. Projektom su planirana i sredstva za gostovanje predstave nakon premijere u drugim partnerskim državama. Ansambl predstave može imati do 6 osoba.

Projekat „BeSpectactive!“ je podržan od Ministarstva kulture i informisanja R Srbije.

Studentski kulturni centar u Novom Sadu kao partnerska organizacija učestvuje u projektu „BeSpectactive!“ koji se realizuje u okviru EU programa Kreativna Evropa – Kultura. Nosilac projekta je italijanska organizacija Kilovat festival. Više informacija o projektu možete naći na internet stranici www.bespectactive.eu.

Osnovne informacije o projektu:

-odobren je u okviru poziva za velike projekte saradnje ()
-traje 4 godine (2019-2022)
-uključeno je 19 partnerskih organizacija iz 15 država
-osnovna tema je razvoj aktivne publike i participacija

Tokom četiri godine trajanja projekta planirana je produkcija 15 predstava. Predstave su zamišljene kao internacionalne koprodukcije u kojima učestvuje nekoliko partnerskih organizacija iz nekoliko EU država. Tokom rada na svakoj predstavi planirana je realizacija 3 umetničke rezidencije u različitim državama.
Tema je slobodna, ali je bitno da predstave budu autorske i participativne. Participativne znači da uključuju specifični lokalni kontekst zajednica u kojima se realizuju umetničke rezidencije, kao i da budu interaktivne sa publikom.

Jednu od predstava produciraće SKC Novi Sad. Produkcija predstave je planirana tokom 2020. godine i početkom 2021. godine, a premijera tokom proleća 2021. u okviru programa Evropke prestonice kulture Novi Sad 2021.
Procedura izbora predloga predstava koje će biti producirane u okviru projekta je specifična. To znači da će biti producirano 15 predstava u 15 država i da svaki partner producira po jednu predstavu. Svaki partner prikuplja predloge projekta u svojoj državi i predstavlja ih drugim partnerskim organizacijama u okviru zajedničkih internacionalnih sastanaka koji se povremeno održavaju u različitim gradovima. O izboru predloga svake predstave koja će biti producirana u okviru projekta odlučuju svi partneri glasanjem na zajedničkim sastancima. O izboru projektnog predloga za produkciju SKCNS odlučivaće projektni partneri na sastanku u Kortrijku (Belgija) koji je planiran za polovinu februara 2020. godine.